Na  Niks is wat het lijkt , Duizend Dingen Achter Deuren , Spinnenmetenknippen en Van Raam tot Raam  bouwt het gezelschap met Stille Nacht verder op de eigen traditie door weer op een bijzondere locatie te spelen. Het  wordt de tweede productie van de vernieuwde ploeg van Max Last (na de coronaproof straattheatervoorstelling Van Raam tot Raam ) afgelopen zomer.

Stille Nacht is een tragikomische muziekvoorstelling (voor volwassenen) die in en rondom parochiezalen speelt, in samenwerking met lokale fanfares, harmonieën of muziekverenigingen. Het stuk ademt de sfeer van het plattelandsleven in de lage landen, het typische ons-kent-ons. Maar of we elkaar werkelijk willen kennen is maar de zeer vraag. Als het erop aankomt is de enige manier om de aandacht van eigen geheimen te houden, de focus proberen leggen op de geheimen van anderen. Het zijn de grote verhalen van kleine mensen die de donkere schaduw zijn van het o zo gezellige kerstverhaal.

Het verhaal 

Stille Nacht vertelt het verhaal over mensen uit een klein dorp, waar iedereen elkaar kent en alles over iedereen denkt te weten. De fanfare komt bijeen om één keer te repeteren voor het jaarlijkse kerstrecital, maar deze repetitie gaat al gauw anders dan gepland. François is te laat, Irma is jarig en wil trakteren. Margje zou voor het eten zorgen maar komt net uit het ziekenhuis en de oogst is misukt. Irma aast al lang op de rol van de maagd Maria, en Arno wil wel kindeke Jezus spelen. Dan duikt een effectieve Marie, de vrouw van Arno waar niemand het bestaan van afwist, op als een Deus Ex Machina. Ze houdt de gemeenschap een spiegel voor, die breekt in duizend stukken.

Tekst:  Elsa Van Dijk  Muziek:  Jelle Vansieleghem  Gespeeld door: Laurian Callebaut, Esther de Koning, Koen Monserez, Elsa Van Dijk, Jonas Van Thielen en nog één te bepalen actrice  Dramaturgie : Stefanie Lambrechts                                                                                                                                                                                                                                            

Speeldata (nog in uitvoering)

za 11 december 2021: Leuven PREMIERE

zo 12 december 2021: Leuven

za 18 december 2021: Roeselare IN OPTIE

zo 19 december 2021: Roeselare IN OPTIE

ma 20 december 2021: Roeselare IN OPTIE

woe 22 december 2021: Harelbeke

don 23 december 2021: Harelbeke

vrij 7 januari 2022: Asse IN OPTIE

vrij 14 januari 2022: Asse IN OPTIE

za 22 januari 2022: Zaventem

zo 23 januari 2022: Zaventem SUCCESOPTIE

za 5 februari 2022: Aarschot