Samen met verschillende sociale, economische en artistieke partners zet Max Last een driejarig (2016-2018) co-creatief traject op waarin de verhalen, angsten en dromen rond de Vaartkom in Leuven centraal staan: DUIK! Of er een stoppeke in de Vaartkom zit en of de burgemeester de Vaart kan laten leeglopen, zijn alvast mythes die aan bod komen.

Het project brengt (buurt)bewoners, bedrijven en kunstenaars gedurende drie jaar samen en in dialoog over vorm en inhoud. Wat de uitkomst is, wordt niet op voorhand bepaald! De eerste aflevering is dit najaar te zien in het stadsfestival 500 jaar Utopia.

AFLEVERING 1:DE AFVAART (Van heijnde en ver/Mont 3012/Elevation)

Voelen mensen zich thuis rond de Vaartkom? Wat bevond er zich vroeger op deze plek? Wordt de publieke uitkomst een performance? Een concert? Een wandeling? Een schreeuwkoor? … Een buitengewoon experiment in ware duikvlucht. Met o.a. de bewoners verbonden aan buurtcentrum Schorenshof, de werknemers van de Albert Heijn supermarkt aan de Vaart en de bewoners van woonresidentie Waterside. Kunstenaars Didi de Paris, Jo Zanders, Cedric Denayer en Martine Van Rensbergen (van Cie Tartaren) en Beersmans & Monserez (van Max Last) bieden artistiek weerwerk. Muziek, tekst en veel dada is het resultaat.

PRAKTISCHE INFO:
ZA 1/10 16u – 21u.
Aansluitend kan er gedanst worden op ons Vaartbal bij Albert Heijn.
Zo 2/10 14u- 19u30
We starten op het OPEK plein.
tickets: € 6, inclusief maaltijd en een drankje / via www.30cc.be

concept Max Last coproductie 30CC in samenwerking met buurtcentrum Wilsele-dorp, Jo Zanders, Didi de Paris, Cie Tartaren (Cedric Denayer en Martine Van Rensbergen) en Beersmans & Monserez, stadsfestival 500 jaar Utopia met steun van de Vlaamse Overheid en stad Leuven grafisch ontwerp Femke LaFem

 

Benieuwd naar wat volgt?

AFLEVERING 2: Levend Monument voor DUIK: VIS OP HET DROGE (Klim-groei-Sport-vis)

Voor aflevering 2 werkt Max Last o.a. samen met Leren Ondernemen (de sociaal-artistieke organisatie uit de Valkerijgang) en lichtkunstenaar Maarten Vanermen die resideert in Cas-Co. Samen met kunstenaar Menno Vandevelde bouwen de buurtbewoners, opa’s en oma’s, jongeren van de Kettebende, (jonge) moeders en vaders, jongeren van Den Tube en vele anderen hun droomvis aan de Vaart.

Arktos bouwt ook de eerste amfibie-waterfiets!

Zondag 30 oktober vanaf 17.30 uur. Vanaf 16 uur ben je al welkom voor de feestelijke opening van het Duikmonument.