Max Last ontstond uit de grap die Steven Beersmans en Koen Monserez maakten als ze in de coulissen stonden te wachten om op te gaan. Max Last is vriendschap. Zoals dat met vriendschappen gaat, is de vriendenkring ondertussen uitgebreid. De vaste kern van Max Last bestaat uit Laurian Callebaut, Stefanie Lambrechts (dramaturgie), Koen Monserez, Matthias Van den Brul, Elsa Van Dijk, Jonas Van Thielen en Lies Lissens (financiën). Een assemblage van mensen met een passie voor theater en een grote goesting om archetypische verhalen aan een publiek te vertellen, met de wandelvoorstelling als regelmatig terugkerende vorm. 

Mission Statement

Het is onze missie om theaterkunst zijn essentiële rol te laten spelen in de samenleving. Wat dromen voor een mens is, is theater kijken voor een samenleving: efemeer, diepmenselijk maar levensnoodzakelijk! Een zaal of technische middelen zijn daarvoor niet essentieel, wel een hechte ploeg van spelers die een vorm en inhoud brengt die in de hoofden van de toeschouwers een verhaal, een lach, een traan en in het beste geval een catharsis opwekt.

Wie zijn wij?  

Laurian Callebaut  studeerde 2 jaar aan de Dansacademie in Tilburg en is in 2017 afgestudeerd aan LUCA Drama. Ze speelde oa. bij gezelschappen als Tg Nunc, Uitgezonderd. Theater!, Theater Tieret. Bij Max Last is ze al meerdere jaren actief. Zo was ze al te zien in Duizend Dingen Achter Deuren, Spinnenmetenknippen, Van  Raam tot Raam  en binnenkort ook Stille Nacht. Bij het grote publiek is Laurian bekend van de fictiereeks GR5 , waarin ze één van de hoofdrollen vertolkte. Naast acteren ligt haar hart ook bij de Kinder- en Jeugdpsychiatrie in UZ Brussel, waar ze dramaworkshops geeft. 

Stefanie Lambrechts werkt(e) als dramaturge voor Astrid Ogiers, Collectief NOK en verschillende producties van LUCA Drama. In het verleden deed ze ook het dagelijks en zakelijk beheer en kent ze Max Last van binnenuit. Ze is één van de drijvende krachten achter Duik, Spinnenmetenknippen en Van Raam tot Raam.

Koen Monserez  is acteur en regisseur. Hij studeerde in 1996 af aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. Daarna studeerde hij een jaar Schauspiel aan de Hochschule der Künste in Berlijn. Hij werkte als acteur vooral voor Ensemble Leporello, een toneelgezelschap waarvan hij 3 jaar ook artistiek en zakelijk coördinator was. Voor de KVS regisseerde hij de productie A Sleeping Elephant (2012), een voorstelling met 20 jonge Brusselse boksers rond boksicoon Muhammad Ali. Hij speelt regelmatig televisierollen, zoals in de coronaproof gedraaide Ketnet-serie Ik u ookMomenteel werkt hij freelance als acteur, regisseur, coach en is hij filmprogrammator bij Cinema ZED in Leuven.

Matthias Van den Brul studeerde in 2018 af aan LUCA Drama, waar hij een sterke voorliefde ontwikkelde voor eigenzinnig teksttheater. Hij speelde al bij gezelschappen als Het nieuwstedelijk, Muziektheater Walpurgis, De Nwe Tijd, tg Nunc en fABULEUS. Zelf maakte hij onder andere de voorstellingen gebergte en Platonov; voor gebergte ontving hij in 2017 de Mu-zee-um Jongerenjuryprijs op Theater Aan Zee. In zijn werk staan taal, spel en verbeelding centraal.

Elsa van Dijk studeerde af als theaterdocente in Nederland en vatte daarna Drama aan bij LUCA School of Arts. Ze deed regie-assistentie bij muziektheaterhuizen Jeugdtheater Sonnevanck en Holland Opera en maakte haar afstudeervoorstelling in een container op het strand van Schiermonnikoog in het kader van Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog. Ze speelde bij Firma Weijland, Ballet Dommage, Fernand Speelt en kent nu als jonge maakster een eerste professionele start met Stille Nacht in het warme nest van Max Last.

Jonas Van Thielen studeerde aan het Lemmensinstituut (nu LUCA Drama) en volgde de 2-jarige acteeropleiding aan de London Academy of Music and Art (LAMDA). Na zijn debuutvoorstelling De Leeuw van Vlaanderen, een tribute en zijn tweede voorstelling Live Achievement , toerde hij rond met zijn derde solovoorstelling PSP / Peter Sellers Project / PlayStation Portable. Jonas werkt als freelance acteur bij Het Nieuwstedelijk, theater De Toekomst, en is regelmatig in televisierollen te zien. Zijn expertise ligt in het vertolken van het repertoire van Shakespeare.

Liesbeth Lissens  zorgt voor het zakelijk beheer van Max Last. Ze werkte 20 jaar in de technologiesector (Apple, Option) en ontfermt zich nu vooral over bedrijven die zakelijke ondersteuning kunnen gebruiken. Muziek, concerten, film en theater maken haar gelukkig en zo is ze terecht gekomen bij Max Last.

De projecten en voorstellingen van Max Last worden gespreid door theaterbureau Thassos.

Max Last zou ook Max Last niet zijn zonder onze Raad van Bestuur: Isabel Devriendt, Cecilia Verheyden, Koen Monserez.